24.10.2015

Kuppi kuumaa


Syksyiset teet
Autumn teas


Aikoina, jolloin ilmat kylmenevät, illat pimenevät ja flunssakausi iskee, on mukavaa nautiskella kuppi kuumaa teetä. Purnauskikseen on tullut uusi teelähetys, ja nyt löytyy monenlaista herkullista ja lämmittävää teetä, jotka voivat auttaa pitämään kylmän loitolla.

Kissakahvila Purnauskiksen teet ovat laadukasta haudutettavaa teetä, ja osaava henkilökunta tietää, miten niistä haudutetaan herkullisia mm. oikeassa lämpötilassa. Yhteen teeostokseenhan saa täyttöjä niin paljon kuin vaan jaksaa juoda. Voi vaikka maistella useampaakin makua teetarjonnasta. :)

At times, when the weather gets colder, evenings are darker and the flu season strikes, it's nice to enjoy a cup of hot tea. A new tea delivery has arrived at Purnauskis and now there is a variety of different delicious and warming teas, that might help keeping the cold away.

Cat cafe Purnauskis' teas are high quality brewed tea and the knowledgeable staff knows how to brew them properly, for example in the right temperature. One order of tea includes as many cup refills as you can drink. You can even taste several flavours from our tea selection. :)
Sahara

Vivahteikas musta tee, jossa mausteena sitruunapalat, sitruunaruoho, inkivääri, sekä pippureita ja muun muassa aloe-lehteä.
Teen pippurit lämmittävät kehoa, sitruuna herättää virkeämmäksi ja inkiväärihän auttaa tunnetusti hengitysteiden ongelmissa.

A vivid black tea, which is spiced with pieces of lemon, lemongrass, ginger, also with peppers and among other things aloe-leaves.
The peppers in the tea have a body warming effect, the lemon brightens up and the ginger is known to help with problems in the airways.Leijuva lumihiutale - Falling snowflake

Herkullinen kolmen valkoisen ja vihreän teen sekoitus, joita maustamassa kookosta, appelsiinin kuorta, roomalaista kamomillaa, neilikkaa ja kanelia.
Tällä teellä on sopivan tasapainoinen vaikutus, se on toisaalta pehmeän rauhoittava, mutta samaan aikana piristävä. Sopusuhtainen kokonaisuus.

A delicious mix of three different white and green teas which gets its flavours from coconut, orange peel, roman chamomile, clove and cinnamon.
This tea has just the right balanced feeling, on the other hand it's softly calming, but at the same time refreshing. Well-proportioned wholeness.Spicy Green Ginger

Keskivahvan aromisen vihreän teen, sitruksen ja inkiväärin raikas yhdistelmä. Varmasti herättää ja virkistää, vaikka ulkona olisikin jo pimeää!

A fresh combination of medium strong flavoured green tea, citrus and ginger. Will most definetly wake up and refresh, even when it's  already dark outside!Englantilaistyyppinen musta tee - English type black tea

Korkealaatuinen maustamaton musta tee. Omaa FOP-luokituksen, mikä tarkoitaa sitä, että se on hienolaatuinen ja sisältää pääosin kärkisilmuja ja ensimmäisiä lehtiä.
Teevalikoimasta löytyy myös muita maustamattomia mustia teitä.

High quality unflavoured black tea. It has FOP-classification, which means that it's fine quality and includes mainly tender long young leaves, few tips and delicate end pieces of buds.
The tea selection has also other unflavoured black teas.
Lakritsi & Piparminttu - Liquorice & Peppermint

Yrttihauduke, joka ei varsinaisesti ole teetä, sillä se ei sisällä lainkaan teelehtiä. Tämä sisältää 70% lakritsijuurta ja 30% piparminttua. Lakritsikasvin juurta on käytetty moneen vaivaan, kuten yskään, keuhkoputkentulehdukseen, astmaan ja nivelvaivoihin. Se myös tunnetaan verenpainetta nostavana. Piparminttu on antibakteerinen ja desinfioiva yrtti, sitä on käytetty estämään tulehduksia, rauhoittaa ja avaa hengitysteitä. Se voi auttaa myös monissa mahavaivoissa.
Tästä haudukkeesta jää vahvasti makua kielen päälle, ja jos lakritsiteetä ei ole koskaan maistanut, on se ehdottomasti kokemisen arvoinen!

Herbal infusion, which is not actually tea, because it doesn't include any tea leaves. This infusion contains 70% liquorice root and 30% peppermint. Liquorice plant's root has been used for many ailments, like couch, bronchitis, asthma and with rheumatic problems. It's also known to raise blood pressure. Peppermint is antibacterial and disinfecting herb, it has been used to prevent infections, calming and opening up airways. It can also help with stomach problems.
This infusion leaves a strong taste to the tip of the tongue and if one has never tastes liquorice tea, it is definetly worth the try!
Teellä on tunnetusti lukuisia terveysvaikutuksia väsymyksen poistamisesta, verenkierron auttamiseen, ennenaikaisen vanhenemisen ehkäisyyn ja keskittymiskyvyn parantamiseen. Se sisältää useita vitamiineja ja mineraaleja.
Tervetuloa siis nauttimaan lämpöinen halaus kupista, kuten joku ihanasti sen on ilmaissut.

Tea is known to have numerous health impacts from removing tiredness, to helping blood circulation, preventing premature aging and improving concentration. It contains many vitamins and minerals.
So you're very welcome to come and enjoy a warm hug in a cup, as someone lovely has put it.

Purrmiau

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti